پنجشنبه ۰۱ آذر ۰۳

مشكلات نوجوانان در خانواده روانشناس نوجوان

 

كودك درون فعالي داشته‌باشد

روانشناس كودك و نوجوان با وجود بزرگسال بودن، نبايد ذهنيت دنياي نوجواني خود را از دست بدهد، در اين صورت احتمال ارتباط موفقيت آميز او با نوجوانان افزايش مييابد.

 

در نوجوانان حس اعتماد را ايجاد كند

او بايد بتواند رابطه‌اي صميمي با نوجوانان برقرار كند، تا آن ها با اطمينان از مورد اعتماد بودن روانشناس خود بتوانند به‌راحتي با او ارتباط برقرار كنند و تمامي مواردي كه‌در ذهنشان مي‌گذرد را بيان كنند.

 

 

دلسوز و قاطع باشد

احساس همدلي و داشتن مهارت كافي در ايجاد ارتباط، يكي از مهمترين نكاتي است كه‌يك روانشناس بايد داشته‌باشد.

 

يك روانشناس ماهر حوزه ‌نوجوانان بايد در درجه‌ي نخست شنونده‌خوبي باشد. او بايد بتواند با استفاده‌از مهارت هاي فردي رازداري و همدلي خود را به‌نوجوان نشان دهد تا در نهايت نتيجه‌ي درماني بهتري حاصل شود.

 

براي اين مطالعه، محققان علوم اعصاب در دانشگاه استنفورد اسكن MRI عملكردي از جوانان 13 تا 16 و نيم سال انجام دادند. در طول اسكن، آنها صداي ضبط شده مادران شركت كنندگان و زنان ناآشنا را پخش كردند.

 

اين مطالعه به دنبال مطالعه مشابهي كه در سال 2016 روي كودكان 7 تا 12 ساله  توسط همين محققان انجام شده بود، انجام شد.

 

در هر دو مطالعه، شركت كنندگان در 97 درصد مواقع صداي مادران خود را شناسايي كردند. در كودكان كوچك‌تر، اسكن‌هاي MRI نشان داد كه صداي مادر، نواحي مختلفي از مغز را فراتر از نواحي شنوايي، از جمله مراكز پاداش، مناطق پردازش احساسات و نواحي پردازش بصري تحريك مي‌كند.

در ميان نوجوانان، پاسخ‌هاي مغزي در تمام زمينه‌ها شدت بيشتري داشت .اما به طور قابل‌توجهي، نوجوانان واكنش مغزي قوي‌تري به صداي ناآشنا نشان دادند، به‌ويژه در زمينه‌هاي مربوط به پردازش پاداش و ارزش‌گذاري اجتماعي. اين تغيير در پسران و دختران بين 13 تا 14 سال به طور مساوي رخ داد.

 

اساساً، محققان دريافتند كه مغز نوجوانان تغيير مي كند تا به آنها كمك كند با افراد جديد هماهنگ شوند و تأكيد كمتري بر والدين خود داشته باشند. اين تغيير به نوجوانان كمك مي كند تا از نظر اجتماعي رشد كنند و با افراد خارج از خانواده خود ارتباط برقرار كنند.

 

دكتر پرسي ميستري، نويسنده ارشد و محقق پژوهشي در روانپزشكي و علوم رفتاري گفت: صداي مادر منبع صوتي است كه به كودكان خردسال همه چيز را در مورد دنياي اجتماعي-عاطفي و رشد زبان مي آموزد. جنين‌هاي داخل رحمي مي‌توانند صداي مادرشان را قبل از تولد تشخيص دهند، اما در نوجوانان حتي اگر زمان بيشتري را نسبت به نوزادان با اين منبع صوتي گذرانده‌ باشند، بازهم مغز آنها به صداهاي نا آشنا واكنش بيشتري نشان مي دهد

 

تغييرات عصبي در نوجوانان به آنها كمك مي كند تا به صداهاي جديد توجه بيشتري داشته باشند و آنها را وادار مي كند تا به صداي والدين خود واكنش كمتري نشان دهند. وقتي نوجوان شما به حرف شما گوش نمي دهد، سركشي نيست، بلكه يك نقطه عطف رشد طبيعي است.

 

كلينيك اوان روانشناس، روان درمانگر و متخصص نوجوانان و جوانان با تجربيات بالغ بر 2500 جلسه ‌روانشناسي روانشناسي ميگويند، قبل از انتخاب يك روانشناس، با سه‌روانشناس مشورت كنيد. روانشناسان سبك ها و رويكردهاي مختلفي دارند. به‌عنوان مثال، در برخي رويكردها روانشناس به‌طور مشترك با والدين و نوجوان كار مي‌كند، در حالي كه‌ممكن است روانشناس ديگري با استفاده‌از رويكرد متفاوتي ترجيح دهد كه‌جلسات مشاوره‌را فقط با نوجوان پيش ببرد. توصيه‌مي‌شود كه‌والدين كمي وقت صرف كنند. بسياري از والدين مشتاق اند اولين روانشناسي">روانشناسي را كه‌ملاقات كردند انتخاب كنند و سريعتر درمان فرزند خود را شروع كنند ولي ممكن است بعداً از اين كار پشيمان شوند. پس بهتر است عجله‌نكنيد و صبور باشيد.

اقدامات والدين براي انتخاب روانشناس مناسب

براي مشاوره‌آماده‌شويد. قبل از تنظيم مشاوره، ليستي از نگراني هاي مربوط به‌فرزندتان را تهيه‌كنيد. هرگونه‌ارزيابي آموزشي يا گزارش كلاس را در اختيار داشته‌باشيد. سابقه‌طولاني مدت فرزند خود را در نظر بگيريد. آيا اين مشكلات مربوط به‌بازه‌زماني اخير است؟ آيا در خانواده‌شما تغييرات يا اختلالات قابل توجهي ايجاد شده‌است؟ هيچ كس فرزند شما را بهتر از شما نمي شناسد، بنابراين هرچه‌اطلاعات بيشتري درباره‌فرزند خود جمع كنيد در سرعت و پيشرفت جسات روانشناسي فرزند شما موثر است. مشاركت با درمانگر و همكاري با يكديگر راهي سريع براي كمك به‌فرزند شما است.

 

سوال :

مشاوره دوران كودكي و نوجوان بيشتر در راستاي چه مسائلي هست ؟

مشاوره در راستاي :

آموزش صحيح و موثر تربيت فرزندان به والدين

آگاه سازي والدين در مورد ويژگي ها، ظرقيت ها و تفاوتهاي كودكان در هر مقطع سني

حل مشكلات كودكان در زمينه هاي مختلف رفتاري، تحصيلي، ارتباطي

ارزيابي، تشخيص و درمان اختلالات كودك

ارزيابي هوش و انجام تست هاي  هوشي كودكان و نوجوانان

و

كودكاني كه با جدايي يا طلاق يا مشاجرات والدين روبرو هستند. اطفال و نوجواناني كه تجربه فقدان و سوگ عزيزان را داشته اند. كودكان و نوجواناني كه مورد سواستفاده هاي جنسي، آزار و… قرار گرفته اند و همچنين كودكاني كه دچار بيماري هاي ناتوان كننده جسمي مي باشند نياز مبرم به حمايت هاي روانشناسي كودك دارند.

سوال :

  توصيه شما براي والدين چي هست ؟

اگرمي خواهيد فرزندتان را با كمترين درصد اشتباهات پرورش دهيد و پيچ و خم هاي رفتار و هيجان هايش را بشناسيد؟

اگر فرزند شما در موقع درس خواندن تمركز لازم را ندارد؟

اگر كودك‌تان به شكل غيرقابل كنترلي پرخاشگر شده است؟

اگر فرزندتان جنب و جوش يا تخريب‌گري زيادي دارد؟

اگر كودك تان دچار ترس هاي غير منطقي است يا مضطرب است؟

و…

https://bit.ly/3tj4iXG

http://gg.gg/11aq05

 

https://www.quora.com/profile/Lila-Lewis-20

https://www.twitch.tv/lilalewis8

https://www.openstreetmap.org/user/LilaLewis8

https://www.tripadvisor.com/Profile/601lilal

https://www.4shared.com/u/NdXCLgyt/LilaLewis8.html

https://issuu.com/lilalewis8

https://www.indiegogo.com/individuals/29269371

https://www.mixcloud.com/LilaLewis8/

https://www.reverbnation.com/artist/female3767

https://loop.frontiersin.org/people/1813653/bio

https://unsplash.com/@lilalewis8

https://www.evernote.com/shard/s416/sh/5c348de4-d007-c7fe-c5ae-576aba44b405/4e0be0ace7fe9b12c756eb5faf5e3df4

https://www.liveinternet.ru/stat/avanclinic.ir/

https://coub.com/lilalewis8

تا كنون نظري ثبت نشده است
امکان ارسال نظر برای مطلب فوق وجود ندارد