جمعه ۱۲ اسفند ۰۱
یکی از مهمترین مفاهیم مدنظر اغلب موسیقی دانها، ذوق موسیقی است: یعنی نواختن آن چیزی که واقعاً میخواهند. این امر باعث تمایز میان دانشجوی موسیقی و یک موسیقی دان میشود. هر کسی میتواند این ذوق موسیقی را پرورش دهد. رازش در آموزش شنوایی(ear training) نهفته است.
آموزش شنوایی درک عمیقتری از ترکیبهای نواخته شده را در اختیار نوازندههای قرار داده و نقش کلیدی در طول آموزش آنها دارد و روشی ملموس برای نواختن بدون زحمت و غریزی هر آهنگی است.
بنابراین، آموزش شنوایی چیست و چگونه میتوان به آن رسید؟ حالا اصول آنرا مطرح میکنیم.
آموزش شنوایی چیست؟
برخی از افراد، آموزش شنوایی را مفهومی کاملاً نظری میدانند که برای مطالعه نظری موسیقی انتزاعی به کار میرود و مختص مراکز آموزشی موسیقی است. اینطور نیست. آموزش شنوایی یکی از مهمترین مهارتهای عملی موسیقی است که باید کسب کنید!
به طور خلاصه، آموزش شنوایی هنر تربیت گوشها برای خدمت به نوازنده درونتان است. ما با این شیوه میان مفاهیمی همچون فواصل، کوردها، گامها و ملودیها ارتباط برقرار میکنیم تا به موسیقی مدنظرمان برسیم. این امر مزایای بی شماری برای نوازندهها دارد که به شما برای نواختن و خواندن هماهنگ، تقویت درک ریتم، نوشتن موسیقی مدنظرتان و غیره کمک میکند.
بهترین ابزار موسیقی که باید برای ساختن آینده درخشان به کودکتان یاد دهید!
این فرایند نیازی به فرایند رسمی ندارد و با گوش کردن بیشتر حاصل میشود.
چرا نیاز به یادگیری آموزش شنوایی داریم؟
به طور کلی دو نوع نوازنده وجود دارند آنهایی که خودشان نواختن را به کمک شنوایی میآموزند و آنهایی که از طریق دروس رسمی، نواختن را میآموزند.
در بلند مدت یادگیری نواختن به وسیله شنیدن و قبل از دریافت سایر انواع آموزش موسیقی برایتان مفید خواهد بود.
آموزش شنوایی یک مهارت مستقل نیست. ارتباط نزدیکی با بداهه نوازی، نوازندگی و خوانندگی همزمان، به موقع نواختن و حتی نوشتن موسیقی مدنظرتان دارد. پرورش گوشهایتان در این زمینه به طور طبیعی منجر به نواختن راحت و بدون استفاده از برگه موسیقی یا تبلچر خواهد شد.
هر نوازنده به پنج دلیل باید آموزش شنوایی را یاد بگیرید:
1-یادگیری شما سریعتر خواهد شد
افرادیکه نواختن از طریق شنوایی را آموختهاند، چیزهایی را میدانند که دروس سنتی قادر به آموزش آن نیستند، یعنی میتوانند ملودیها و الگوهای نقطه ای موسیقی را درک کنند. این افراد دانش کاملی از نحوه ارتباط کلیدها و نوت ها با یکدیگر دارند و میتوانند ساز خودشان را بنوازند. این امر در شروع یادگیری موسیقی یک مزیت است و منجر به پیشرفت سریع آنها میشود!
2- هر چقدر بیشتر گوش کنید، آهنگینتر مینوازید
عناوین و نکات زیادی در زمینه آموزش موسیقی مثل عناصری همچون تغییرات پویایی، هارمونیها، سکوتها و تغییرات تمپو وجود دارد.
اینها را فقط با خواندن از روی برگه موسیقی متوجه نمیشوید و گوش دادن به آنها و درک هماهنگی آنها با نوت ها هم مفید است.
اغلب نوازندهها به دنبال «نوازندگی طبیعی» هستند که بدون تمرین بی وقفه و رسیدن به کمال در نوازندگی حاصل نخواهد شد! باید برای درک این نکات ظریف به موسیقی گوش داده و نحوه عملکرد ملودیها، کوردها، فواصل و پویاییها در کنار یکدیگر برای تشکیل یک آهنگ را تشخیص داده و بعد این مفاهیم را در اجرا به کار ببرید.
- ۷۸ بازديد
- ۰ ۰
- ۰ نظر